Over Geert Schaaij

Geert Schaaij (15 maart 1958), is een Nederlands beleggingsadviseur. Sinds 1986 is hij actief als onafhankelijk vermogensbeheerder en beleggingsadviseur. Hij is oprichter en directeur van het beleggingsadviesbureau Beursgenoten. Schaaij schrijft onder andere columns voor tijdschriften in Nederland en België en is actief in de media.

Geert Schaaij

Harry Mens (Business Class)

In de Media

Tot op heden is Geert Schaaij bekend van zijn optredens in het programma Business Class, waarin hij met presentator Harry Mens praat over de ontwikkelingen van de economie en de Nederlandse beurs. Ook bespreekt Schaaij daar zijn visie over aandelen. Schaaij was in 2013 onder andere te zien in EenVandaag over hoe je het maximale kon halen uit je spaargeld, in de De Succesfactor en veelvuldig in het programma Business Channel. In voorgaande jaren was Schaaij te zien in het tv-programma De Wereld Draait Door over zijn boek Beleggen met Geert Schaaij. Ook waren een aantal van zijn uitspraken die hij deed in het programma Business Class te zien in het onderdeel ‘De TV Draait Door’. In 2005 was hij een wekelijkse gast bij Catherine Keyl in diens tv-programma MAX & Catherine. Hierin sprak hij over wat meer algemene financiële onderwerpen.


Boeken

In april 2009 verscheen zijn boek Beleggen met Geert Schaaij, volgens de auteur een “kookboek voor beleggers”. In oktober 2011 verscheen er een driedelige serie Strategisch Beleggen met Geert Schaaij waarin de strategische kant van beleggen, van met name opties in is toegelicht.

Geert Schaaij

Willeke Alberti (Willeke Alberti Foundation)

Overige Functies

Naast directeur van Beursgenoten is Schaaij sinds 2008 voorzitter van de Raad van Toezicht voor OCRN, een praktijk voor diagnostiek en behandeling van leerstoornissen en kinder- en jeugdpsychiatrische problematiek. Schaaij is ook penningmeester en vicevoorzitter bij de Willeke Alberti Foundation, een stichting die actief is om het welzijn van ouderen en mensen met lichamelijke of geestelijke beperkingen te verbeteren.


Symposia

Schaaij was in 2007, 2009 en 2011 spreker en organisator op de door Beursgenoten georganiseerde symposia samen met onder andere oud-bondskanselier Helmut Kohl, ex-minister van financiën Gerrit Zalm, zijne Koninklijke hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme, ex-minister Onno Ruding, oud-minister president Ruud Lubbers en anderen.

Prins Carlos en Onno Ruding

Gea Schaaij

Prijzen

Schaaij won in 2007 de Gouden Stier als ‘Beste Beleggingsexpert’ van Nederland. In 2008 won hij nog een Gouden Stier, ditmaal als ‘Beste Beursidool’ vanwege zijn adviezen over aandelen en beleggingen. Privé won Schaaij samen met zijn vrouw in 2012 een Gouden Kei, vanwege het volledig in stijl restaureren van zijn landhuis, passend in het cultuurhistorisch karakter van de omgeving.